Se pare că navighezi pe acest site folosind Internet Explorer 6. Această aplicaţie este depăşită.
Pentru o navigare mai sigură şi mai eficientă, îţi recomandăm să utilizezi una din următoarele aplicaţii de navigare:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Păstrați-vă camera în formă

Pentru că folosim doar materiale de cea mai bună caltate, camerele Olympus vă oferă ani de utilizare fără probleme în care să vă bucuraţi de camera dvs. Dacă aveţi totuşi probleme, Olympus vă poate repara camera rapid şi în mod profesionist. Vă rugăm să consultaţi serviciile de reparaţii pentru detalii suplimentare.

Alegeți o categorie

Curățarea camerei

Exterior
Ştergeţi uşor cu o cârpă moale. Dacă aparatul este foarte murdar, muiaţi cârpa în apă cu puţin săpun şi stoarceţi bine. Ştergeţi camera cu cârpa umedă şi apoi uscaţi cu o cârpă uscată. Dacă aţi folosit camera la plajă, curăţaţi-o cu o cârpă care a fost muiată în apă curată şi stoarsă bine.

Obiectivul
Suflaţi praful de pe lentile cu o pompiţă de aer ce se găseşte în comerţ. Aplicaţi o cantitate mică de soluţie de curăţare pe o foiţă de hârtie specială pentru curăţat şi ştergeţi uşor lentila.

Ecranul LCD
Ştergeţi uşor cu o cârpă moale.

Cardul de memorie, acumulatorul şi încărcătorul
Ştergeţi uşor cu o cârpă uscată.

Atenţie
Nu folosiţi solvenţi puternici cum ar fi alcool sau benzen, şi nu folosiţi textile tratate chimic. Curăţarea trebuie efectuată numai după ce bateria a fost scoasă sau adaptorul AC deconectat.Dacă lentila obiectivului este lăsată umedă sau murdară, pe aceasta se poate forma mucegai.

Condens în interiorul camerei

Ce este condensul?
Când afară este frig, vaporii de apă din aer se răcesc rapid şi se transformă în picături de apă. Condensul apare atunci când camera trece brusc de la aerul rece la temperatura mai ridicată dintr-o încăpere.

Pentru a preveni condensul
Când o cameră este mutată dintr-un loc rece într-unul mai cald, aceasta trebuie introdusă într-o pungă de plastic din care se scoate aerul cât mai bine. Camera trebuie lăsată astfel pentru aproximativ o oră până când se ajustează diferenţa de temperatură.

Păstrarea camerei

Dacă nu intenţionezi să utilizezi camera pentru o perioadă de timp mai lungă, scoate bateria şi cardul, şi depozitează camera într-un loc uscat, răcoros şi bine ventilat. Pentru păstrarea camerei în condiţii optime de funcţionare, ocazional trebuie încărcate bateriile şi pornită camera.